Úgy játszott a vb-n a magyar vízilabda válogatott, hogy nem tudta, mi a szabály

2017.10.04 21:09

Nyáron vizes világbajnokság volt Budapesten, a női válogatott az ötödik, a férfi a második lett, csak épp mindkét válogatott úgy pólózott végig, hogy itthon senki nem tudott egy nem lényegtelen nemzetközi szabálymódosításról.

Úgy játszott a vb-n a magyar vízilabda válogatott, hogy nem tudta, mi a szabály

 

A VLV, a magyar válogatott honlapja azt írja, ezen akár el is mehetett volna egy fontos meccs, az pedig, hogy erről a szabályról senki nem tudott, szövetség szakmai tanácsadó testületének hétfői ülésén derült ki, miután az OSC az elmúlt hétvégén két gólt kapott olyan helyzetből, amiről eddig mindenki azt hitte, szabálytalan.
 
Ugyanis eddig mindenki úgy tudta, hogy ha center ellen úgy szabálytalankodnak, hogy nincs ott a labda és a bíró a védőt kiállítja, a center nem dobhat úgy gólt, hogy rögtön odapasszolják neki a labdát, azt lövés előtt előbb vissza kell passzolnia.
 
Azonban az OSC egyik múlt hétvégi budapesti BL-selejtezőjén kétszer is így kapott gólt, a magyarok reklamáltak, de hiába. A meccs szerb LEN-ellenőre ott helyben szabálymagyarázatot tartott és közölte, hogy ez a szigorítás már rég megszűnt.
 
Kiderült, itthon erről a változásról senki sem tudott. Märcz Tamás szövetségi kapitány azt mondta, most tudta meg, hogy ez a szabálymódosítás már a budapesti vb-t megelőzően hatályba lépett. Vizsgálatot is kezdeményezett, hogy kiderüljön, ez hogyan történhetett meg.
 
vlv.hu