Új, 1600 négyzetméteres üzemcsarnoka van a Nemzeti Hulladékgazdálkodásnak Miskolcon

2019.05.08 05:52

Új üzemcsarnoka van a Nemzeti Hulladékgazdálkodásnak Miskolcon. Az 1600 négyzetméteres csarnok az eszközfejlesztésekkel együtt 700 millió forintba került. A Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási cégnél csaknem százhatvanan, a miskolci telephelyen hatvanan dolgoznak.

 
Fotók: Parai Roland
 
Kis Péter, az NHSZ Miskolc Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője elmondta, ebben a csarnokban a csomagolóanyagok kezelése mellett különféle gyártásközi, gyártási selejteknek a roncsolásos ártalmatlanítása folyik.
 
 
2014-ben állami tulajdonba került az akkori AVE cégcsoport és az NHSZ cégcsoportba integrálódott, ami 100 százalékban magyar tulajdonban van. Nemcsek Tibor, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató ügyvezetője úgy fogalmazott, a társaság itt a régióban, a városban és a város közvetlen régiójában kiszállt a kommunális hulladékkezelésből, és az önkormányzati tulajdonban lévő társaságnak adta át. Ugyanakkor megszületett a megállapodás, mely szerint a város, mint régi tulajdonos, és mint a régióban érdekelt irányító város segíteni fogja a társaság munkáját – folytatta.
 
 
Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő szerint a kor kihívásainak a hulladékgazdálkodással is meg kell felelni. – Fontos, hogy fejlődjön a választókerület, jöjjenek a beruházások, de a biztonsághoz az is hozzátartozik, hogy a környezetünk olyan legyen, mint amilyennek megteremtetett – emelte ki.
 
 
A hulladékgazdálkodásban és a hasznosításban is kiemelt szerepet vállal az állam. Benkő Tamás, jogi és koordinációs ügyekért és közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár szerint, az ipar és a gazdaság fejlődésével együtt ez is az egyik leggyorsabban fejlődő iparágnak tekintendő. – Az elmúlt években az Országgyűlés illetve a magyar kormány is több stratégiai döntést hozott a hulladékgazdálkodást, illetve annak hatékonyságát illetően.
 
 
Az új 1600 négyzetméteres csarnok az eszközfejlesztésekkel együtt 700 millió forintba került. A Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási cégnél csaknem százhatvanan, a miskolci telephelyen hatvanan dolgoznak. 
 
 
minap.hu