Új kézbe került a Népszava

2019.04.12 13:18

A Népszava új tulajdonosa Leisztinger Tamás egyik cége, a Proton Trade Zrt. lett - jelentette be Puch László, aki a napilap kiadóját a Horizont AG nevű érdekeltségén keresztül birtokolta.

 

A Horizont AG 2016-ban vette át a Népszavát. A szerkesztőség kibővült a Népszabadság és a Magyar Nemzet volt újságíróival, a lap megduplázta példányszámát (hétköznaponként mintegy 21 ezren vásárolják meg, szombatonként pedig körülbelül 25 ezren).
 
Hogy ezt megvalósulhasson, koncentrálnunk és bővítenünk kellett a forrásokat. Ennek érdekében váltunk meg a többek között a Szabad Földet megjelentető kiadónktól, illetve a Népszava mellékletévé formáltuk a Vasárnapi Híreket, hogy a szombati lapszám színesebb tartalommal versenyezhessen a hétvégi olvasmánypiacon" - magyarázta a búcsúzó tulajdonos.
 
Puch szerint az adásvétel nem egy ötletszerű döntés, korábban nyilvánosan is jelezte, hogy pénzügyi befektetőkkel szeretné megerősíteni a lapot. Az elkötelezett, tőkeerős befektető itt van - mondta Puch László a napilap honlapján megjelent közleményben.
 
Puch László eladta a Népszavát Leisztinger Tamásnak
Az új tulajdonos
 
Nemcsak a lap hangnemét kívánjuk megőrizni, hanem a szerkesztőséget is, illetve a megkezdett fejlesztések folytatását is támogatjuk - mondta Leisztinger Tamás nagyvállalkozó, aki A 100 leggazdagabb 2018-as lista szerint 82 milliárd forint becsült vagyonnal a tizenkettedik legmódosabb magyar, a befolyásbarométer pedig 39. helyre tette.
 
nepszava.hu / propeller.hu / napi.hu