Új parkolóhelyek Miskolcon a Szinyei Merse utcában

2020.05.12 10:21

Parkolók épültek Kilián-északon. A munka a múlt hét elején kezdődött el, hétvégén pedig már birtokba vehették az ott lakók a helyeket.

Hét parkolóhelyet alakítottak ki
 
Fotó: Mocsári László
 
A miskolci lakótelepek többségén gyakran okoz nehézséget a parkolás, hiszen az autók számának növekedését nem mindig követi a parkolási lehetőségek javulása. A Kilián-északon, a Szinyei Merse Pál utcában viszont most új parkolók épülnek. „Még ősszel kerestek meg az ott élők, hogy a korábban kialakított parkolóhelyek között maradt egy üres terület, érdemes lenne azt beépíteni – mondta el érdeklődésünkre Bartha György, a terület önkormányzati képviselője. 
 
– A kérés indokolt volt, és bár jelenleg a járvány miatt az önkormányzat is nehéz anyagi helyzetben van, igyekeztem megoldást találni erre. Sajnos a képviselői alapokat fájdalmas, de érthető döntéssel be kellett fagyasztani, így ez nem jöhetett szóba, a Városgazda Kht-nál azonban még maradt egy kisebb keret, amit erre a célra lehetett fordítani.”
 
A munka a múlt hét elején kezdődött el, és a hétvégére már készen voltak vele a Városgazda Kht. szakemberei. A mostani beruházással hét új parkolóhelyet alakítottak ki, így ezen a területen mindenképpen csökken majd a zsúfoltság, és egységesebb lesz a terület képe is.
 
 
H. SZ.
minap.hu