Új töltősort adtak át a Hell szikszói gyárában

2019.07.21 08:13

Tovább bővít a Hell. Az italgyártó cégcsoport újabb gépsorának köszönhetően naponta hatmillió dobozt tudnak megtölteni. A több mint kétmilliárdos kapacitásbővítéshez a Magyar Kormány is hozzájárult.

2,1 milliárd forintból bővítette kapacitását a szikszói székhelyű világhírű cég. Az új gépsor már munkába is állt. Az energiaitalok pedig hihetetlen gyorsasággal készülnek. Csereklye Barnabás, a Hell Energy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a pénteki átadás során elmondta, a második olyan gépsort adják most át, amely óránként 120 ezer darab italdobozt képes megtölteni.
 
 
Fotó: Végh Csaba 
 
– A gépsor nagy sebessége miatt elmondhatjuk, hogy ez a világon az egyik legnagyobb termelőkapacitással rendelkező töltőgép-sor. Ebben az üzemben két ilyen gépsor is üzemel már – tette hozzá.
 
A német gyártmányú gépsor nemcsak az italgyártó cég 250 milliliteres dobozait tölti meg sebesen, hanem alkalmas a 330 és az 500 milliliteres dobozok megtöltésére is. A portfólió így tovább bővülhet a jövőben.
 
 
Ez pedig Szikszónak és a térség gazdaságának is jó hír. Füzesséri József polgármester úgy fogalmazott, a magyar kormány gazdaságpolitikája jó irányt követ.
 
 
A fejlődés pedig folytatódik. A kapacitásbővítéshez a kormány 1 milliárd forinttal járult hozzá. Varga Mihály pénzügyminiszter a gépsor átadásakor elmondta, hogy az első negyedévben 5,3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Ez a legmagasabb növekedési érték az Európai Unióban. Kiemelte, a kormány segíti a vállalkozásokat, hogy fejlődhessenek, ezzel pedig az ország gazdasági növekedését továbbra is lendületben tartsák.
 
– A cég története jó példa arra, hogy üzletfejlesztéssel a magyar vállalatok is képesek elérni azt a minőséget és hatékonyságot, amellyel a világgazdaságban is le tudják tenni az ország névjegyét – fogalmazott a miniszter.
 
 
A Hell cégcsoport 2004-ben jött létre. Akkor hatezer négyzetméteren kezdődött a munka. Az országban rekordidő alatt lett piacvezető. Ma már százezer négyzetméteren gyártanak. A most átadott gépsornak köszönhetően a napi 4 és fél millióról hat millióra emelkedik a doboztöltő kapacitás. A márka ma már öt kontinensen, több mint ötven országban van jelen.
 
Miskolc Televízió / minap.hu