Újabb magyar filmekért izgulhat az ország

2017.04.13 13:06

Két magyar rendező filmje is meghívást kapott a május 17-e és 28-a között zajló 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába.

 
Két magyar rendező filmje is meghívást kapott a május 17. és 28. között zajló 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába: Mundruczó Kornél legújabb filmje az Arany Pálmáért versenyezhet, Kristóf György szlovák-magyar-cseh-francia-lett koprodukcióban készült első játékfilmjét, az Out című alkotás pedig a második legjelentősebb szekcióba, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) című válogatásba került be - jelentette be csütörtökön Thierry Frémaux, a világ legjelentősebb filmes szemléjének művészeti igazgatója párizsi sajtótájékoztatóján. (Andy Vajna filmügyi kormánybiztos magyar filmek mozisikerei láttán a Twitteren üzent a magyar filmeseknek:"gratulálok a magyar filmeseknek!")
 
Mundruczó Kornél Felesleges ember munkacímen készült alkotásának végleges címe Jupiter holdja lett, ami utalás Európára.
 
A rendező ötödik alkalommal kapott meghívást Cannes-ba. A Jupiter holdja 17 játékfilmmel versenyezhet a fődíjért, de a lista még nem végleges. A díjátadó május 28-án este lesz. A nemzetközi zsűri elnöke idén Pedro Almodóvar spanyol rendező.
 
mti.hu