Újabb nagy esőzés után több napsütés lehet a héten

2015.10.18 16:51

Országos esővel kezdődik a hét, de később egyre kevesebb helyen várható csapadék. Fokozatosan több napsütésre, ám ezzel együtt lehűlésre is készülni kell. A hét második felében egyre többfelé lehet talaj menti fagy. Hétfőn borult idő lesz, országszerte esővel, jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Hajnalban  5-11, napközben 8-13 fok között alakul a hőmérséklet. Sopron környékén hűvösebb, az északkeleti határvidéken kissé melegebb is lehet.

Kedden délelőtt a déli országrész kivételével szórványosan előfordulhat eső, délután viszont már egyre kevesebb helyen várható csapadék. A Dunántúlon olykor megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet, napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a napsütés mellett, különösen a Dunától keletre sok lesz a gomolyfelhő, de legfeljebb az ország északi és keleti határai közelében alakulhat ki futó zápor. A minimumhőmérséklet 2-8 fok között valószínű, a nappali maximumok 9-14 fok között alakulnak.

Csütörtök reggelre átmenetileg köd képződhet. Napközben a néhány órás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Pénteken (október 23-án) napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben 13-17 fokig melegszik a levegő.

Szombaton reggel köd képződhet. Napközben viszont több órás napsütés várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalban  2-7, napközben 12-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, csapadék nélkül.  A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet, napközben 12-17 fokig melegszik a levegő.