Újfehértói vadászbaleset – A végzetes lövés, ami egy ember halálát okozta: így sült el a puska

2020.05.21 15:09

Újabb részletek derültek ki az újfehértói vadászbalesettel kapcsolatban.

 
Mint ahogy arról beszámoltunk, május 15-én, pénteken kora este tragédiába torkollott egy vadászat Újfehértó mellett. Egy vadra leadott lövés célt tévesztett, egy két kilométerrel odébb lévő embert talált el a település egyik sűrűn lakott utcájában. Információnk szerint a meglőtt ember éppen lányával beszélgetett háza udvarán, amikor a találat érte a lapockájánál. Kórházba vitték, de a gyors segítség ellenére is életét vesztette.
 
A rendőrök – a röppályát vizsgálva –  még napokkal később is helyszíneltek a lövés leadásának környékén
 
Fotó: Fuszek Gábor
 
Tegnap megtalálták a puskát, amiből leadták a lövést. A Magyar Nemzet megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányságot, akik most azt költék, hogy
 
a vadászat utáni fegyverek kiürítésekor sült el véletlenül az a golyós vadászpuska, ami halálra sebezte a két kilométerre lévő férfit a családi háza udvarán.
 
A lap azt írja, hogy a rendőrség a vadászat összes résztvevőjének lefoglalta a fegyverét, és ballisztikai, fegyvermesteri, orvos- és vadgazdálkodási szakértők bevonásával vizsgálják, hogy kik a felelősek a haláleset miatt.
 
Fodor Rita szóvivő a Magyar Nemzet megkeresésére azt írta, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint az egyik fegyver csövében szabálytalanul benne maradt a töltény, a fegyver tulajdonosa ráadásul nem a szabályok szerinti semleges irányba fordította a puskája csövét. A puska elsült, a lövedék pedig szerencsétlen módon a település irányába süvített el, ahol a mezőhöz közeli első ház udvarán levő férfit találta lapockán. Így történt meg a tragédia.
 
forrás: magyarnemzet.hu