Újít a MÁV: még egyszerűbb lesz a vonatjegyek megvásárlása

2018.06.21 17:27

Megújul a MÁV online jegyvásárlási rendszere, június 20-tól elérhetővé válik a mentett bankkártyával történő fizetés, mellyel egy gombnyomással lehet majd a vonatjegyeket kifizetni.

Képtalálat a következőre: „máv e-Ticket https”
e-Ticket
 
 
Az online jegyvásárlási rendszer, az e-Ticket dinamikus bővülése miatt a MÁV-START további fejlesztések mellett döntött. A vasúttársaság új fizetési megoldást vezet be, ebben partnere az OTP Mobil. A fejlesztés az utasok számára a jelenleginél nagyobb kényelmet, a vasúttársaság számára pedig nagyobb üzembiztonságot nyújt.
 
Az újítás lényege, hogy az online jegyértékesítés fizetési megoldását június 20-tól biztosító SimplePay felületen lehetőség nyílik a kártyaadatok elmentésére, így nem kell minden vásárlásnál újra megadni azokat. A bankkártya adatok mentéséhez csupán Simple fiókkal kell rendelkeznie a felhasználónak, amit a fizetési folyamat közben is pillanatok alatt létre lehet hozni és az ide elmentett bankkártya egy gombnyomással kiválasztható a fizetéshez.
 
Akár több bankkártyát is elmenthetünk a fiókban és a vásárlás végén csak ki kell választanunk, amelyikkel fizetni szeretnénk. Jelenleg több mint félmillió felhasználó rendelkezik ilyen fiókkal, így számukra mostantól a vonatjegy megvásárlása is pillanatok alatt lehetséges a mavcsoport.hu felületén, amennyiben van elmentett bankkártyájuk. A kártyaadatokat az OTP Mobil tárolja szigorú biztonsági előírásoknak megfelelve.
 
Az utasok a jegyeket továbbra is a vásárláskor kapott kóddal nyomtathatják ki a vasútállomásokon található automatákból, e-vonatjegy vásárlása esetén pedig akár okostelefonon, tableten vagy kinyomtatva is bemutathatják. A visszaváltott jegyek árának visszatérítésében nincs változás, azt továbbra is a vásárláskor használt kártyához tartozó számlára utalják bankkártyás jóváírásként.
 
Mint a vállalat számaiból kiderült: a SimplePay megoldáshoz köthető forgalom 2017-ben 37 milliárd forint volt, ezen a területen a vállalat idén várhatóan már az első félévben elérheti ezt a volument. Ugyanez a tendencia mondható el a tranzakciók számát illetően is. Tavaly összesen 3,5 millió tranzakció történt a fizetési megoldással és előre láthatóan ezt a számot már az első félévben teljesíteni tudják.
 
penzcentrum.hu