Újra a T. Ház előtt a földtörvény

2015.11.30 11:13

Az Országgyűlés mai ülésén a holnap elfogadni tervezett előterjesztéseket is megvitat. A képviselők a második ülésnapon átírhatják az állami földvagyont érintő - júniusban alaptörvényellenesnek minősített - törvénymódosítást, továbbá dönthetnek több hatósági illeték eltörléséről is.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az első ülésnap ma 13 órakor kezdődik, elsőként a közelmúltban elhunyt Herbst János volt fideszes országgyűlési képviselőre emlékeznek a honatyák.

A napirend előtti felszólalások után az interpellációs blokk következhet, összesen két órában, majd az azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el.

Az első ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági jelentéseit vitathatja meg a Ház.
Kedden elsőként az állami földvagyon kezeléséről szóló, az Alkotmánybíróság által júniusban visszaküldött törvénymódosításon változtathatnak. A kormányoldal javaslatára az előterjesztés előhaszonbérleti jogosultság eltörlésére, valamint a védett természeti területekre vonatkozó részei maradhatnak meg.

A parlament ezt követően egyebek mellett elfogadhatja több hatósági eljárás illetékének és igazgatási szolgáltatási díjának megszüntetését.

Változhatnak továbbá a kéményseprő-ipari tevékenységről, a szerencsejátékról, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló jogszabályok, de módosítás várható a szabálysértési mellett oktatási, honvédelmi és energetikai törvényekben is.

mti.hu

Élő kőzvetítés 13 órától..