Újra itt a nyár? Afrikából jön a meleg

2015.09.13 20:54

Hétfőn alapvetően napos, de szeles idő ígérkezik, északnyugaton viharos lökések is kísérhetik a délkeleti szelet. Nyugat felől többször megnövekszik a felhőzet és délutántól egy gyenge hidegfront hoz helyenként záporokat, zivatarokat. Hajnalban 10-17, délután 26-31 fok várható - áll az idokep.hu előrejelzésében. A köztévé időjárás-jelentése szerint Afrikából áramlik a meleg levegő, ezért érheti el a 30 fokot is a csúcshőmérséklet.

Kedden a gyors felhőátvonulásokból helyenként kialakulnak még záporok, egy-egy zivatar sem kizárt. Az időnként megélénkülő szélben délután 25-30 fokot mérhetünk.

Szerdán egy-egy zápor még néhol előfordulhat, csütörtökön már száraz, napos idő valószínű. Megerősödő déli, délnyugati széllel igen meleg légtömegek érkeznek fölénk, szerdán 28-33 fokig emelkedik a hőmérséklet, csütörtökön 30-35 fokos melegre is készülhetünk.

Pénteken is alapvetően napos, meleg idő várható, az északnyugatira forduló szél mérséklődik. Majd egy hidegfront érkeztével szombattól záporokra, zivatarokra készülhetünk, északnyugaton a hőmérséklet is visszaesik 22-32 fok várható.

idokep.hu