Újra kiadhatják a harmadfokú riasztást

2015.07.16 06:11

Hőhullám várható a hétvégére.

Mától, csütörtöktől ismét hőhullámra kell számítani, ugyanis a hőmérséklet csúcsértékei már szinte az egész országban várhatóan 30 fok felett alakulnak. Gyakori probléma lehet a vérnyomás-ingadozás, fejfájásra, migrénre számíthatunk.

Csütörtökön frontmentes időre, sok napsütésre van kilátás, kezdetét veszi egy újabb hőhullám. Ilyenkor sokaknál a megszokotthoz képest nagyobb valószínűséggel jelentkezhetnek vérnyomás-ingadozások. Amennyiben magas az Ön vérnyomása is, fogyasszon napi három kivit!

Túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. Eső nem lesz. Tovább melegszik a levegő, országos hőség alakul ki 30-39 fok közötti maximumokkal. Megélénkülhet a déli szél. Valószínűleg ismét a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó elrendelésére kerülhet sor.

A fokozódó hőségben a szervezet egyre nagyobb terhelésnek van kitéve, az egészségeseknél is gyakoribb tünet a fejfájás, migrén. Napközben igyon citromfű teát, este, lefekvés előtt viszont a levendula teát érdemes fogyasztani.

A hőségben elengedhetetlenül fontos a folyadék utánpótlása, akár 3-4 liter vízre is szüksége van a szervezetnek. Lehetőleg kerülje a cukros italokat, ételeket. Táplálkozása során a könnyen emészthető ételeket részesítse előnyben, például a szárnyasokat.

Amikor a szabadban tartózkodik, vigyázzon az UV-sugárzással, ugyanis a nagyon erős, akár extra erős tartomány értékei is jellemzőek lehetnek. Lehetőleg ne tartózkodjon délelőtt 11 és délután 15 óra között sokáig a tűző napon, ugyanis ilyenkor rendkívül nagy a napszúrás, hőguta veszélye.

Ha pontosabban szeretné tudni, hogy milyen fronthatásokra és pollenkoncentrációra lehet számítani az ország különböző pontjain, kattintson a folyamatosan frissülő fronthatástérképre és a pollenjelentésre!

hazipatika.com