Újra lesz Musical és Miskolc Gála!

2016.08.23 11:37

A Musical és Miskolc 2016 – Miskolc és környéke tehetségeiért gálaest céljáról hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be. Jelen volt Kiss Gábor alpolgármester, s a fellépő művészek: Vágó Zsuzsi, Eperjesi Erika, Jancsó Dóra, Simon Fruzsi, Csiszár István, Cselepák Balázs és a rendezvény fővédnöke: Kamarás Máté musicalénekes.

musical_160822_fkcs_8.jpg

ftó: F. Kaderják Csilla

A gálát ebben az évben a Zene Világnapján, október 1-én rendezik meg este 19 órától a Művészetek Házában. A program évek óta biztosít bemutatkozási lehetőséget a városunkból, megyénkből származó, szárnyaikat próbálgató pályakezdő művészek számára. Sikerét bizonyítja, hogy Miskolc Megyei Jogú Város immár negyedik éve áll a kezdeményezés mellé.

Az esemény koncepciója szerint a fiatalok Miskolcon alkotó illetve városunkból származó immár befutott országos és nemzetközi hírű művészekkel állhatnak egy színpadon, közülük többen évek óta felkészítő mentorként is rész vesznek a programban.

Idén is a színpadra lépnek tehát - mások mellett - Jancsó Dóra, Tunyogi Bernadett és Cselepák Balázs, Csiszár István, Kamarás Máté előadóművészek. Két évvel ezelőtt még az ifjú tehetségként most viszont már ismert miskolci énekesként mutatkozhat be Simon Fruzsi. Minden évben érkeznek újabb vendégművészek az estre, ebben az évben Vágó Zsuzsi a Budapesti Operettszínház sztárja és Eperjesi Erika a Miskolci Nemzeti Színház művésznője, operaénekese áll a Musical és Miskolc Gála színpadára.

musical_160822_fkcs_11.jpg

A 2016-ban összeállított műsor minden eddiginél színesebbnek ígérkezik majd, hiszen a Zene Világnapja alkalmából a művészek a musical műfaján túl egy-egy szám erejéig a komolyzene, az opera és az operett és a pop műfajába is kalandozást tesznek.

A műsorban közreműködik a Diósgyőri Gimnázium Diákszínpada és Németh Eszter és Hajdú Bálint táncművészek. A látványos zenés show meglepetésprodukciókat is tartogat majd a Művészetek Házába látogatók számára.

minap.hu