Ülésezik Miskolc közgyűlése (Élőben követhető!)

2016.03.10 07:51

Elkezdődött a közgyűlés. A városatyák Miskolc költségvetéséről és Miskolc turizmusát érintő döntésekről is tárgyalnak.

Az ülés nem sokkal 10 óra után befejeződött,

de a városházi közvetítés felvételről itt megtekinthető.

 

A város turisztikai célponttá vált

Kiss Gábor alpolgármester a turizmust érintő döntésekről beszélt.  Északkelet –Magyarország egyik kiemelt turisztikai célpontjának nevezte Miskolcot az alpolgármester. Szólt a Diósgyőri vár turisztikai vonzerejéről, a fejlesztés első üteméről, a  Függőkert, a Miskolctapolcai Strand nagyléptékű beruházásaiól. Ennek az eredményei már látszanak – mondta. Beszélt arról is, hogy 2008-tól 41 százalékkal nőtt a látogatók száma, 60 százalékos növekedés következett be az itt töltött vendégéjszakák számában is. Növelni kívánják a vendégéjszakák számát, és a családi turizmusra is építene a város. Komoly fejlesztéseknek nevezte a következő időszak beruházásait, amelynek TOP-források adják majd a gerincét, amelyeket százszázalékos támogatottságú forrásokkal is kiegészít majd a város.

Sürgősségi indítványok

A közgyűlés javaslatot fogad el többek között a Miskolci 56’-os Emlékbizottság létrehozására. Sürgősségi indítványként, zárt ülésen tárgyalják majd Révész Péter jobbikos önkormányzati  képviselő méltatlansági ügyét és várhatóan döntést hoz majd az ügyben a közgyűlés, továbbá zárt ülés témája lesz a  Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.-t . érintő városi döntések is.

A közgyűlés tagjai egyperces néma felállás adóztak Koleszár Lajos emléke előtt. Koleszár Lajos a megyei közgyűlés tagja volt és nyugalmazott igazgatója a Semmelweis Kórháznak.

Az emlékezés után a kupadöntős Diósgyőr női kosárlabdacsapatát méltatta Kriza Ákos polgármester. Gratulálunk a csapatnak, a stábnak és a szurkolóknak – mondta.

minap.hu