Ultimátumot adtak a közszolgák: ha nem lép a kormány, jön a sztrájk

2019.05.16 13:31

Ha hétfőig nem jelöl ki a kormány egy képviselőt, aki leül tárgyalni a szakszervezetekkel a béremelésről, akkor a közszolgák készek sztrájkolni is - akár már a jövő héten. A tanárok is szervezik már a május 29-i munkabeszüntetést.

Képtalálat a következőre: „sztrájk https”
Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke  mellette balra Marosi János, az MKKSZ elnökségi tagja, jobbra Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke
 
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 
Hétfőig adtak haladékot a kormányzatnak a közszolgák, hogy a kabinet döntésképes képviselője leüljön velük tárgyalni a sztrjákkötveteléseikről - írja az ATV.hu. A szakszervezetek kijelentették: ha nem olyan béremelési számok jelennek meg a költségvetésben, ami számukra megfelelő, akkor megállíthatatlan a sztrájk.
 
Lehet az időt húzni, meg játszadozni velük, de ők megtalálták az együttműködés módját és együtt néznek szembe a kormánnyal
 
- fogalmaztak.
 

Korábbi felvétel egy kormányhivatal bejáratáról

 

Korábban már jelezték, hogy akár a jövő héten is készek lennének sztrájkba lépni. Közben a PDSZ is elkezdte az egyeztetést a tankerületekkel. A pedagógusok május 29-ére hirdettek sztrájkot, de az intézmények fenntartói egyelőre nem tartják időszerűnek az egyeztetést az elégséges szolgáltatásról, ezért ők a bírósághoz fordulnak az ügyben.
 
penzcentrum.hu