Ünnepeljük együtt Miskolcon a szabadság napját!

2021.10.23 06:38

Egész napos megemlékezéssorozattal tiszteleg Miskolc az 1956-os forradalom hősei előtt október 23-án, a szabadságharc 65. évfordulóján.

 
Az első megemlékezéseket reggel 9 órakor tartják a Romek-emlékoszlopnál és a Zsolcai kapui emléktáblánál, ahol Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő mond majd beszédet.
 
A koszorúzások 9:45-kor a Nagy Imre- és a Misley-emléktáblánál folytatódnak, a forradalom fiatalon meggyilkolt mártírja előtt Szopkó Tibor alpolgármester tiszteleg ünnepi beszéddel.
 
Az ünneplők ezt követően 10:15-kor Miskolc Város Elesett Hőseinek emlékművénél, Nagy Attila szobránál, 10:30-kor a Széchenyi- és a Szabó Lőrinc-emléktáblánál, 11:00-kor Oláh Miklós szobránál és a Digép-munkásgyűlés emléktáblája előtt, 11:15-től pedig a Megyei Munkástanácsok, illetve Babits László emléktáblájánál helyezik el a tisztelet és az emlékezés virágait.
 
12-kor Veres Pál, Miskolc polgármestere mond ünnepi beszédet a Petőfi-szobornál, 13-kor Cseléné Figula Edina tiszteleg a forradalom hősei előtt a miskolc-szirmai világháborús emlékműnél, 18-kor pedig a Miskolci Nemzeti Színházban tartanak majd ünnepi műsort.
 
Az előadás megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött
 amelynek határideje már lejárt!
 
minap.hu