Ünnepi fények, vásári hangulat a megyeszékhelyen

2015.11.25 18:34

Már csak két nap, és ismét díszbe borul a város. Pénteken ismét felgyúlnak az ünnep fényei, és egészen vízkeresztig láthatók majd szerte a városban. A karácsony előtti időszakban számtalan program, többek között adventi vásár és műkorcsolyapálya várja majd az érdeklődőket a Szent István téren.

disz_vilagitas_151124ml_10.jpg

Fotó: Mocsári László

 

Pénteken megnyitja kapuit a Miskolczi Adventi Vásár, mely egészen december 24-éig várja az érdeklődőket. Meghitt fények, vásári forgatag, századfordulós körhinta, műkorcsolyapálya, forró italokat kínáló miskolci sportolók, gasztronómiai különlegességek és a közös gyertyagyújtás élménye vasárnaponként – idén minden eddiginél több program várja az érdeklődőket advent időszakában Miskolcon.

Ünnepi köntösben a belváros. Kedd este még csak kipróbálták, péntektől azonban már hivatalosan is felgyúlnak az Advent fényei. A Városháztér platánsorát például 140 darab új ledfüzér világítja majd meg, de új fényfüzéreket kapnak a fekvőtuják is.

disz_vilagitas_151124ml_14.jpg

A hagyományoknak megfelelően a Széchenyi utcát, a Szinva teraszt, a Hősök terét és a Déryné utcát fogják díszvilágítással ellátni. Ezen kívül újak fognak felkerülni a platánsorra és a Szent István tér környékére.

Szerda délelőtt már a fenyőágakat kötözték az adventi koszorúra, és a vásárosok is megjelentek a Szent István téren. Az ünnepi heteknek ez lesz a központja, ahol többek között műkorcsolyapálya, valamint zenés, táncos programok várják az érdeklődőket.

disz_vilagitas_151124ml_12.jpg

Az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap 16 órától Kiss Gábor alpolgármester gyújtja meg, de az eseményen közreműködik a Balázs Győző Református Líceum is.

minap.hu