Ünnepi vacsora diósgyőri rászorulóknak

2015.12.19 13:51

Megteltek az asztalok az Ady Endre Művelődési Házban, ahol zeneszó és ünnepi vacsora várta a városrész hajléktalan és szegénysorban élő polgárait. A szegények karácsonyát 1989-ben még a diósgyőri egyházközség Kolping családja szervezte meg, amihez azóta a kisebbségi önkormányzatok és képviselők is hozzájárultak.

Mintegy száz rászoruló vacsorázott együtt az Ady Endre Művelődési Házban pénteken. Gyerekek és felnőttek egyaránt ültek az ünnepi asztalnál.

szegenyek_karacsonya_diosgyor_151218_ja_19.jpg

– Évről évre megjelenünk az Adyban, hogy el tudjunk költeni egy karácsonyi vacsorát – mondta Mikolai Vince pápai prelátus, főesperes, diósgyőri plébános.  

– Én azt kívánom ezeknek az embereknek, hogy a szeretet forrásához máskor is jussanak el, és fogadják el a kinyújtott kezeket. Ennek a karácsonyi vacsorának az a célja, hogy az emberek érezzék azt a szolidaritást, ami feléjük irányul, hogy amikor sok gonddal, bajjal telnek a napjaik, legalább ilyenkor, karácsony táján érezzék ennek a szeretetnek a melegét, ami kicsit a szívüket és lelküket is megmelengeti – mondta Mikolai Vince.

szegenyek_karacsonya_diosgyor_151218_ja_8.jpg

A támogatók között volt több politikus; Sebestyén László, Kovács László és Novák Józsefné, a Német Kisebbségi Önkormányzat, az Élhető Diósgyőrért Egyesület, a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány, a Talizmán Étterem és a Diósgyőri római katolikus plébánia.

A zenés karácsonyi vacsorát hagyományosan már 1989 óta rendezik meg. Az est után a rászorulók ajándékcsomagot kaptak, amiben füstölt kolbász, csokoládé és gyümölcs is volt.

minap,hu

 

—————

Vissza