„Utazás és sport, ezt szerettük igazán”. Újabb szépkorút köszöntöttek

2018.02.13 14:08

Miskolc önkormányzata kerek születésnapjukon hagyományosan felköszönti a város szépkorú polgárait, hogy ezzel is kifejezze tiszteletét, megbecsülését. Kedden a 90 éves Galambosi Róbertet köszöntötték.

Fotók: Juhász Ákos
 

Az ünnepelt 1928. február 12-én, Ózdon született. Felvidéken is élt, innen azonban el kellett költözniük, így került Gyöngyösre, ahol leérettségizett. Ezt követően a  Diósgyőri Kohászatban dolgozott, technológusként.

Mint elmondta, feleségével rengeteget utaztak, végigkempingezték Európát, 14 országban jártak. Utaztak autóval, busszal, majd később repülővel is. – Görögországból Kréta szigetére hajóval mentünk át, hatalmas élmény volt – tette hozzá Galambosi Róbert.

A legemlékezetesebb ország, ahol jártak, talán Svájc volt. – Hegyek között nőttem fel, ezt a környezetet szeretem a legjobban – hangsúlyozta. Rengeteget sportolt: síelt, focizott, úszott, később teniszeztek, szánkóztak: előbb az unokákkal, majd amikor ők felnőttek, nélkülük is folytatták. Egy lányuk született, majd két unoka, és négy dédunoka népesítette a családot.

Nagyon sok időt töltöttek a nyékládházi telkükön, mint mondják, „ott éltek, itt laktak”, hiszen májustól szeptemberig mindig az volt a lakóhelyük. Nyáron átúszták a tavat, télen pedig a gyerekekkel jéghokiztak. – Mi voltunk a kapusok, hagytuk a gyerekeket mozogni, fel-alá siklani – idézik vissza nevetve. – Utazás és sport, ezt szerettük igazán – emelte ki az ünnepelt. Galambosi Róbertet Molnár Péter önkormányzati képviselő köszöntötte, átadva a miniszterelnöki oklevelet és Miskolc város elöljáróinak jókívánságait.

Szomorné Takács Tünde, a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának szociális ellátásszervezője a Polgármesteri Hivatal nevében köszöntötte az ünnepeltet kilencvenedik születésnapja alkalmából.

minap.hu