Üzent a Kórházszövetség

2015.04.22 16:19

Jobb épületekre, modernebb műszerekre, a gyógyszerek, kötszerek és orvosi-ápolási eszközök árát fedező pénzre és megbecsült munkatársakra van szükség - üzente a Magyar Kórházszövetség. Mint írták, különösen a fejlesztésekből eddig csaknem teljesen kimaradt fővárosi és Pest megyei intézményekre kell sokat költeni. Támogatják itt egy új sürgősségi és akut ellátást végző kórház megépítését is.

 

"Ahhoz, hogy hamarabb adjunk időpontot a szakvizsgálatokra, kevesebbet kelljen várni a rendelőkben, és türelmes, odafigyelő segítőink legyenek a kórházakban, több orvost és ápolót kell képeznünk, és tanulmányaikkal, erőfeszítéseikkel, ráfordított idejükkel és energiájukkal arányos megbecsülést kell kapniuk" - fogalmaz a Kórházszövetség. "Ahhoz, hogy átlátható, protekció-, korrupció- és paraszolvenciamentes egészségügyben éljünk, sok éven át együtt kell az eddigieknél nagyobb erőfeszítéseket tennünk az egészségügyben dolgozókért és a tiszta viszonyokért" - áll az üzenetükben.

A Magyar Kórházszövetség azt kéri: "védjük helyi közösségeink kórházait, de ne váljunk lokálpatrióta érzelmeink áldozataivá: a súlyosabb betegségekben a legjobb ellátások csak központokban érhetők el". A krónikus bajokkal ugyanakkor otthonunkhoz és családunkhoz minél közelebb kell ellátást kapnunk - tették hozzá.

vg.hu

 

—————

Vissza