Vádat emeltek egy idős nő halálát okozó ápolóval szemben

2015.05.04 09:16

Egy csongrádi otthonban gondozott idős nő 2013-as halála miatt emelt vádat egy ápolóval szemben a Csongrád Megyei Főügyészség – közölte Szanka Ferenc szóvivő.

A szociális ápoló-gondozóként dolgozó férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják - mondta a főügyészség szóvivője.   

A vádirat szerint a férfi 2013. szeptember 13-án reggel segített az otthon lakóinak fürdetésében, egy már 17 éve ott kezelt, önmagát teljes mértékben ellátni képtelen asszonyt kellett lakószobájából a fürdető helyiségbe egy székkel betolnia.

Annak ellenére, hogy a fürdetőszék biztonságosan csak speciális tartozékaival volt mozgatható, a vádlott az eszközt a benne ülő sértettel együtt belökte a helyiségbe.

A lökés hatására a szabadon guruló szék felborult, és a sértettel hanyatt esett. Az asszony beverte fejét a helyiség padlójába, és elvesztette eszméletét. A sértetthez mentőt hívtak, kórházba szállították, ahol megműtötték, ennek ellenére tíz nap múlva az esés során elszenvedett sérülései miatt elhunyt.

mti.hu