Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megöletése miatt

2019.07.30 09:37

Felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-ügyben - közölte kedden reggel az ügyészség.

Képtalálat a következőre: „Gyárfás Tamás https”

A vádirat szerint Gyárfás Tamás, az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója, akárcsak Fenyő János sértett, aki egy videókazetta terjesztő és 

egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vádlott 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt az ölési cselekménnyel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.
 
 
 
Fenyő János autója a gyilkosság után a II. kerületi Margit utcában
 
Fotó: Mihádák Zoltán / mti.hu
 
A vád szerint Portik Tamás a megbízást elfogadta, és rávette az emiatt jogerősen elítélt Jozef Rohácot a sértett megölésére.
 
Jozef Rohác 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a II. kerület, Margit utcán a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó sértetthez lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.
 
A Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamás ellen felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.
 
Portik Tamással kapcsolatban – a megfelelő eljárási rend alapján – a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebbviteli Főügyészségnek.
 
mti.hu