Vadkutató vonatozások a lillafüredi és a pálházi vonalon

2016.05.27 12:23

Első alkalommal szerveztek programsorozatot a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán a hagyományos vadászati kultúra terjesztése érdekében.

1.jpg

A kezdeményezés a Földművelésügyi Minisztérium pályázati támogatásának köszönhetően valósult meg. A rendezvények célja volt a résztvevők vadászati ismereteinek bővítése a Magyarországon szokásos hagyományos vadászat jellegzetességeiről, a vadászat valódi, a közvélemény által sokszor félre- vagy egyáltalán nem ismert illemtanáról.

A szervezők négy különvonatot indítottak áprilisban és májusban. A lillafüredi kisvasút vonalán a Szalonka Varázs Expressz Andókútra, a Lutra Expressz pedig Garadnára közlekedett. A Kittenberger Kálmán és az „Őzbak cserkelés a Hegyközben”  elnevezésű különvonatok pedig Pálházáról Rostallóig zakatoltak.

Az érdeklődőket minden helyszínen szakmai előadások, vadászkürtös, vérebes és íjászati bemutatók várták. Alkalmuk nyílt megnézni, hogy milyen egy teríték és megízlelhettek különféle vadhúsból készült ételeket is. A tematikus túrákon összességében több százan vettek részt.

Északerdő Zrt.