Valami nagy gond van a kártyás vásárlással

2015.04.25 14:25

Jelentések szerint sokan bárhol próbálkoztak, nem fogadták el a kártyájukat, de az automaták üzemelnek.

Nem lehet kártyával fizetni sem a Lidl, sem a Tesco üzleteiben, és a benzinkutakon, valamint a MÁV-automatáinál is hiába próbálkozik mindenki a kártyával, jelentette több munkatársunk is szombat délelőtt. Az ATM-ek viszont működnek.

 
Amint kiderül valami a banki hibának tűnő rendszerleállásról, frissítjük cikkünket.

Egy kazincbarcikai olvasónk azt írta, hogy az OTP-kártyát nem fogadták el a Coopban, és az ATM-nél sem tudta használni, de az Erste működik.
 
Az Index azt írta: az Auchan és a Tesco is azt közölte a lappal, hogy fél 11 körül helyreállt a rendszer. Az Index megjegyzi: úgy tudják, mindkét áruházlánc termináljait az OTP üzemelteti.
 
Az OTP Bank az MTI-vel 11 órakor közölte: egy órán keresztül voltak fennakadások az OTP POS-terminálok működésében és a bank webfizetési rendszerében szombaton délelőtt, a működést helyreállították. Tájékoztatásuk szerint működési hiba okozta a fennakadásokat a POS-terminálok és a webfizetés rendszerében 8 és 9 óra között. „A rendszerek jelenleg hibamentesen működnek” – írta a bank.
 
A VS 11 óra után is kapott olyan e-maileket, amelyek szerint Szigetszentmiklóson egy kis üzletben OTP-s bankkártyával sikertelen volt a tranzakció, illetve „Kecskeméten is leállt gyakorlatilag az összes terminál. Az Obiban, a benzinkutakon és az Auchannál nem lehet biztosan kártyával fizetni. Néhány automatából kifogyott a pénz”.

vs.hu