Változás jöhet a zöld rendszámok szabályozásában!

2020.02.27 07:49

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára az elektromobilitás ösztönzésével, a környezetkímélő elektromos autózás támogatásával kapcsolatban tartott szerdán tájékoztatót.

E-autó a töltőoszlopnál
 
 
Előzetesen sokan arra számítottak, hogy a minisztérium már most bejelenti az új autóvásárlás-támogatási rendszer részleteit, főleg annak fényében, hogy az előző támogatási program kerete a hét elején kifutottírta a Portfolio.  
 
Egyelőre sem pontos összeghatárt, sem konkrét konstrukciót nem árult el az államtitkár, azonban jelezte: az, hogy a szűkös forrásokból nagy értékű autókat támogat a kormány, az luxusnak mondható.  
 
Úgy alakítjuk át a támogatási rendszert, hogy még inkább támogassuk az olcsóbb elektromos autók támogatását. A kisebb és olcsóbb autók nagyobb támogatást kapnak – jelentette ki az államtitkár. 
 
A zöld rendszám szabályozását az új pályázati rendszer kialakításával párhuzamosan, az akciótervben foglalt céloknak megfelelően újragondoljuk – jelezte Kaderják Péter kérdésre válaszolva, ami azt jelenti, hogy felülvizsgálja a kormány a zöld rendszám feltételeit. Ezen is dolgozunk jelenleg – tette hozzá az államtitkár. 
 
Mivel február 25-tel kifutott az előző e-autó támogatási program, és az új program még nem lépett életbe, ezért jelenleg nem lehet támogatással elektromos autót vásárolni Magyarországon.
 
forrás: portfolio.hu