Változások a tömegközlekedésben a hosszú hétvégén és azt követően

2015.04.30 11:17

Május 1-jén a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a villamosok és az autóbuszok, kivéve az ME járatot, amely nem közlekedik. A várható nagyobb utazási igényre is készül az MVK, így szükség szerint rásegítő járatokat közlekedtet az 1-es, 5-ös, 14H-s, 15-ös, 20-as, 32-es és 35-ös viszonylatokon.

A hosszú hétvégén a hétvégi családi jegy érvényessége meghosszabbodik, így május 1-jén, pénteken 0 órától május 3-án 24 óráig lesz érvényes. A május havi bérletek érvényessége változatlan, a hónap 5. napján 24 óráig érvényesek. Változások lesznek a 29-es és 67-es autóbusznál is.

Május 4-étől a Kerpely Antal utca és a Téglagyári út lezárásra kerül, emiatt változik a 29-es és a Diósgyőri Kórház érintésével közlekedő 67-es autóbuszok közlekedése. Az Újgyőri főtér irányába a 29-es autóbusz az eredeti útvonalán közlekedik, viszont a Vasgyár megállóhely áthelyezésre kerül a Lónyay Menyhért utcából balra fordulva a Fürdő utca sarkán található villamospótló autóbusz megállóhelyre. A Diósgyőri Kórház érintésével közlekedő 67-es járatok is ugyanitt, a villamospótló autóbusz megállóhelyén állnak meg.

Ugyancsak május 4-étől – a lezárás miatt – a 29-es viszonylat az Avas kilátó felé terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Diósgyőri Ipari park és a Diósgyőri Kórház megállóhelyet. A 29-es járat módosult útvonala: Vasgyári út – Gózon Lajos utca – Batthyány sor – majd ezt követően tovább az eredeti útvonalon.

MVK.Zrt.