Változik a közlekedés a Miskolci Kocsonyafarsang idején

2016.01.26 07:42

Változik a közlekedés a Miskolci Kocsonyafarsang idején

kocsonyafarsang_150207ml_26.jpg

Ilyen volt a tavalyi

fotó: Mocsári László

Január 27., szerda

A Miskolci Kocsonyafarsang előkészítő munkálatai miatt szerda este az 1-es villamos vonalán a villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek a villamosra érvényes menetrend szerint. Az utolsó 1-es villamos Felső-Majláthról 20:24-kor, a Tiszai pályaudvarról 20:48-kor, az első villamospótló járat, Felső-Majláthról 20:35-kor, a Tiszai pályaudvarról 21:05-kor indul.

Az előkészület a 2-es villamos közlekedését is érinti, az utolsó kettes villamos a Vasgyárból 20:28-kor, a Tiszai pályaudvarról 20:42-kor indul. Ezt követően a villamospótlás idején a Vasgyár irányába az Újgyőri főtérről induló 9, 19, 21, 29, 67 és 68 jelzésű autóbuszok vehetők igénybe.

Január 28 - 29., csütörtök és péntek

Napközben a Tiszai pályaudvar – Malomszög között villamospótló autóbuszok, a Malomszög utca – Felső-Majláth, illetve a Malomszög utca – Vasgyár között továbbra is villamosok közlekednek.

Éjszaka a teljes villamospályán villamospótló autóbuszok közlekednek.

Részletek:

 • napközben a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok közlekedek a villamosra érvényes menetrend szerint
  • az első villamospótló autóbusz Tiszai pályaudvarról 04:36-kor, a Malomszög utcáról 04:35-kor indul,
  • az utolsó villamospótló autóbusz a Tiszai pályaudvarról 21:50-kor, a Malomszög utcáról 21:54-kor indul.
 • a Malomszög utca – Felső-Majláth, illetve a Malomszög utca – Vasgyár szakaszon továbbra is villamosok közlekednek:
  • Hajnalban az első 1-es villamos a Malomszög utcáról 04:47-kor, Felső-Majláthról 4:30-kor indul. Az első 2-es villamos a Malomszög utcáról 04:44-kor, a Vasgyárból 04:57-kor indul.
  • Este az utolsó 1-es villamos a Malomszög utcáról 22:04-kor, Felső-Majláthról 21:35-kor indul. Az utolsó 2-es szerelvény a Vasgyárból 20:40-kor, Malomszög utcáról 21:28-kor indul.
 • éjszakánként a teljes villamospályán villamospótló autóbuszok közlekednek:
  • éjszaka az első (teljes villamospályán közlekedő) villamospótló autóbusz Felső-Majláthról 21:50-kor, a Tiszai pályaudvarról 22:05-kor indul.
  • hajnalban az utolsó villamospótló autóbusz Felső-Majláthról 04:15-kor, a Tiszai pályaudvarról 04:31-kor indul

Január 30 – 31., szombat, vasárnap

A teljes villamos vonalon villamospótló autóbuszok közlekednek a villamosra érvényes menetrend szerint.

Február 1., hétfő

Február 1-jén hajnalban visszaáll a munkanapi menetrend. A Tiszai pályaudvarról az első 1-es villamos 03:37-kor, az első 2-es villamos 04:27-kor indul. Felső-Majláthról az első 1-es szerelvény 04:15–kor, a Vasgyárból az első 2-es villamos 04:55-kor indul.

A villamospótló autóbusz megállóhelyei és útvonala

Az 1-es villamos vonalán közlekedő villamospótló autóbusz nagyrészt a villamosmegállókban, vagy a villamosmegállókkal párhuzamos, út melletti VP jelzésű megállókban áll meg.

A villamospótló autóbusz

 • a Tiszai pályaudvaron a 31-es járat megállójából indul,
 • a Villanyrendőr megálló helyett a Tiszai pályaudvar irányába a Budapest Bank előtt (Széchenyi utca), a kereszteződés után létesített ideiglenes megállóhelyen áll meg,
 • megáll a Hősök tere megállóhelyen is,
 • a Városház tér megálló helyett a 11-es járat Szemere-kert megállóhelyen áll meg,
 • a Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg,
 • a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni,
 • a DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállók esetében a villamosmegállóval párhuzamos, út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg.

A Kocsonyafarsang idején valamennyi villamospótló autóbusz a belvárosban a Malomszög utca után az Ilona utca – Kis-Hunyad utca – Palóczy László utca – Hősök tere – Kazinczy Ferenc utca – Villanyrendőr útvonalon közlekedik.

Csütörtökön és pénteken napközben a villamospótló járatok a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között közlekednek. A Malomszög utcán a villamospótló autóbuszt Felső-Majláth irányába a villamosmegállóban, a Tiszai pályaudvar irányába pedig a szökőkút mellett kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet igénybe venni. A Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca közötti vágányzár idején a villamospótló autóbuszok a Szent Anna térnél fordulnak vissza, utasaik ezen a szakaszon is igénybe vehetik a VP járatokat. A Szent Anna térnél a villamospótló járat a 38-as járat megállóhelyein áll meg, amelynek útvonalát és megállóit a az alábbi térkép tartalmazza.

A villamosbérletek a villamospótló-autóbuszokra is érvényesek!

2016 Kocsonya Farsang tájékoztató

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.