Van, aki hiába várja a karácsonyi Erzsébet-utalványt

2017.11.26 19:07

A posta elkezdte az utalványok kézbesítését.

Budapest, 2016. december 13.A Magyar Posta Zrt. munkatársa mutatja a nyugdíjasoknak kézbesítendő Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét Budapesten 2016. december 13-án. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja.MTI Fotó: Balogh Zoltán
fotó: MTI/Balogh Zoltán
 
Azok, akik 2017 novemberében még nem, csak decemberben válnak nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosulttá, karácsonyig nem kapják meg a soron kívül kiutalt Erzsébet-utalványt. A Magyar Posta közlése szerint ők egy következő ütemben, várható jövő januárban kapják meg az utalványokat.
 
A posta vasárnap közölte az MTI-vel, hogy megkezdték az Erzsébet-utalványok kézbesítését, karácsonyig folyamatosan viszik ki az érintetteknek, és mindent megtesznek, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket.
 
A nyugdíjasok a postástól személyesen vehetik át a küldeményt, de helyettük meghatalmazottjuk vagy közeli hozzátartozójuk is megteheti ezt. Amennyiben a címzett, illetve az említettek nincsenek otthon, a címzett értesítőt kap, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel tíz munkanapig vehetők át a címhez tartozó letéti postán.
 
A kormány döntése szerint minden arra jogosult részesül 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványban, amelyet négy 2000 forintos és két 1000 forintos címletű utalványként, egy borítékban kapnak majd kézhez a címzettek. A borítékban található utalványszelvényeket középen, a perforáció mentén (a középen található olló jelzésnél) lehet szétválasztani, az utalványok jövő év december 31-ig válthatók be.
 
mti.hu