Váratlan fordulat a meggyilkolt Csenge ügyében: a lány édesanyja megnyugvásban bízik (+videó)

2020.05.21 13:22

Korábbi információnknak megfelelően a Debreceni Ítélőtábla elnöke soronkívüliséget rendelt el, ami azt jelenti, hogy a végzéstől számítva bármikor kitűzhetik a másodfokú tárgyalás időpontját.

 
Mint ismert, a tizenhét éves K. Csenge gyilkosa első fokon mindössze négyévnyi börtönbüntetést kapott. B. Roland egy félresikerült találkozót követően vízaknába dobta a fiatal lányt. Csenge halálát a szakértő szerint egyértelműen vízbe fulladás okozta, ami azt jelenti, életben volt még, amikor gyilkosa fejjel lefelé a vízelvezetőbe dobta.
 
Most Dr. Balla Lajos a döntését azzal indokolta, hogy a gyors elbíráláshoz kiemelkedően fontos társadalmi, igazságügyi, illetőleg közérdek fűződik. A Miskolci Törvényszék bírója úgy ítélte meg, hogy B. Roland „csak” gondatlanságból elkövetett emberölésben vétkes, míg az ügyészség szerint a férfit szándékos emberölés miatt kellett volna elítélni. Az, hogy végül miben találják bűnösnek, nagyon nem mindegy, egyikért ötévnyi börtönbüntetés, a másikért akár életfogytiglani is adható.
 
A felvétel a büntetőügy egy korábbi tárgyalásán készült
 
Bevallom, nagyon megdöbbentett a Debreceni Törvényszék elnökének döntése, több évtizedes praxisom alatt ilyet még egyik ügyemben sem tapasztaltam. Nagyon örülök a mostani döntésnek, és úgy érzem, érdemes volt verni az asztalt és erélyesen hangot adni nemtetszésünknek az elsőfokú ítélettel kapcsolatban. Nagyon remélem, most már igazságos ítélet születik, és az elkövetőt szándékos emberölésben mondják ki bűnösnek" 
 
– közölte a lappal dr. Lichy József, aki Csenge családjának jogi képviseletét látja el az ügyben.
 
Az áldozat édesanyja most újra reménykedik. "Amióta a kislányomat elveszítettem, ez az első jó hír, ami ért. Megnyugodtam, hogy nemcsak mi, akik szerettük Csengét, gondoljuk úgy, hogy felháborító ítélet született, hanem a ítélőtábla elnöke is úgy érzi, soron kívül cselekednie kell. Az biztos, hogy én ott leszek Debrecenben a tárgyaláson, ahogy az összes eddigi ülésen" – reagált a fejleményekre Csenge édesanyja, Farkas Róza.
 
 
"Tudom, hogy a drágaságomat már semmi nem hozza vissza, de nagy megnyugvás lenne, ha a gyilkosa börtönben ülne és nem szabadon kóricálna. Aki egy ártatlan lány életét elvette, annak nem jár második esély" – tette hozzá.
 
Mint arról beszámoltunk közben az ügyben eljáró ügyészség is lépett, helyszíni tárgyalás megtartását indítványozta a bíróságnak.

 

 

 


atv.hu