Varga Judit ismét elmenekült, amikor a Pegasus-ügyről kérdezték

2021.10.26 17:37

Tordai Bence azt próbálta megtudni az igazságügyi minisztertől, hogy ki adott engedélyt Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének megfigyelésére.

 

Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ” – írta Varga Judit a Facebookon kedden délután. Az igazságügyi miniszter azt követően posztolt, hogy a Párbeszéd képviselője üldözőbe vette a parlamentben. Tordai megkérdezte Vargát, hogy válaszolna-e egy kérdésre a Pegasus-üggyel kapcsolatban, mire az igazságügyi miniszter megismételte: már mindent elmondott a témában a bizottságban.
 
A Párbeszéd képviselője ezután emlékeztetett, hogy ügyvédek esetében csak akkor lehet titkos megfigyelést engedélyeztetni, ha valamilyen bűncselekménnyel gyanúsítják őket. Tordai itt arra utalt, hogy a Direkt36 júliusi cikke szerint Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét és más ügyvédeket is lehallgathattak a Pegasus nevű kémszoftverrel.
 
Budapest 4. számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje megkérdezte, hogy a fentiek alapján Bánáti Jánossal kapcsolatban konkrét bűncselekmény merült-e fel. Varga erre már nem mondott semmit, csak tovább sétált.
 
Eközben Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára egy mappával próbálta eltakarni Tordai telefonját, mivel a Párbeszéd politikusa végig élőzte a hajszát a Facebookon.

 

„Miután az Országgyűlés Igazságügyi bizottságában a fideszes többség leszavazta, hogy a ma 100 napos Pegasus-ügyben kérdezhessem a minisztert, kénytelen voltam a folyosón próbálkozni. Ez lett az eredménye...” – írta a videó mellé a Párbeszéd politikusa.
 
forrás: hvg.hu / facebook.com