Varga Judit nem tud újat mondani, szerinte az LMBTQ-lobbi áll a legújabb brüsszeli jelentés mögött

2021.07.21 06:21

A tárcavezető az unalomig ismételt kormányzati gondolatmenettel reagált a magyar kormánnyal szemben kritikus uniós dokumentumra.

600

Fotó: Ladjánszki Máté

 

Újabban a gyermekvédelem miatt zsarolja Magyarországot a Bizottság! Nem lepődtünk meg: az Európai Bizottság legújabb jelentésének célkeresztjében a magyar gyermekvédelmi törvény áll. Magyarország most éppen amiatt nem jogállam szerintük, mert a legmagasabb szinten védjük a gyermekek és a szülők jogait"
 
- írta kedd délutáni Facebook-posztjában az igazságügyi miniszter. Varga Judit azt követően nyilvánult meg, hogy kedden közzétették azt a brüsszeli jelentést, amely a 27 tagállam teljesítményét értékeli. Mint arról beszámoltunk, ebben azt írják, továbbra is fennállnak a kliensrendszer, a kivételezés és a nepotizmus kockázatai. Aggályokat kelt a vállalkozások és a politikai szereplők közötti szoros kapcsolatrendszer csakúgy, mint a vagyon- és érdekeltségi nyilatkozatok elégtelen felügyelete.
 
A tárcavezető szerint az a baja Brüsszelnek, hogy a magyar kormány nem enged LMBTQ-aktivistákat és semmilyen szexuális propagandát a magyar iskolákba és az óvodákba. Ismét a magyar demokráciát féltik, miközben a legalapvetőbb jogokat biztosítjuk és védjük nemcsak az Alaptörvény, hanem az EU Alapjogi Chartája szerint is. A Bizottság alig egy éven belül másodszor ad ki jelentést a jogállamiság helyzetéről az Európai Unió tagállamaiban - tette hozzá. 
 
A politikus kitért arra is: a tavalyi őszi beszámoló is bizonyította, hogy politikailag motivált kiindulópontok, előítéletek mentén és ingatag módszertani alapokon állva nem lehet objektív, összehasonlítható elemzést készíteni komplex jogintézményekről. Azt hangoztatta, hogy "az egy tőről fakadó, hazánkkal szemben negatívan elfogult NGO-k kritikáit visszhangozzák. Brüsszel egyértelmű kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben!"
 
Megjegyezte: a ma kiadott jogállamisági dokumentum is ugyan annak a hadjáratnak a része, amelyben a jogállamiság nem elv, hanem egy zsarolóeszköz. 
  
Úgy látszik a Bizottságnak ismét fontosabb az LMBTQ-lobbinak való megfelelés, mint a nemzeti kisebbségek védelme vagy antiszemitizmus elleni fellépés. Szomorú!"
 
- zárta bejegyzését Varga Judit.

 


forrás: facebook.com