Varga Mihály: A járvány a magyar gazdaság szereplőit nagyon mélyen fogja érinteni (+ videó)

2020.03.18 07:47

Megtartotta első ülését a koronavírus elleni védekezés pénzügyi akciócsoportja - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán az ülést követően kedden este.

 
A miniszter szerint a magyar gazdaság jelenleg sokkal stabilabb, mint 2008-2009-ben volt, az akkori válság idején, de jól látható, hogy a járvány a magyar gazdaság szereplőit is nagyon mélyen fogja érinteni. Ehhez kormányintézkedéseket szeretnének hozzárendelni.
 
Ezért kezdtük el a 2020-as költségvetés átszervezését, és megkezdődött a 2021-es költségvetés tervezése is - közölte a pénzügyminiszter. A cél, hogy a megszülető kormányintézkedések mögött valós fedezet legyen. Ezen dolgoznak most a szakemberek.
 
Az akciócsoport ülésén részt vett Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, és ott voltak a Magyar Államkincstár és az Államadósság Kezelő Központ vezetői, a jegybank meghívott szakértői, valamint a Pénzügyminisztérium munkatársai.
 
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport áll fel, ezek egyike a pénzügyi akciócsoport.

 

.

Dononkos László
napi.hu