Vásár lenne, de siralmas az üres ónodi tér (+ videó)

2020.04.02 11:49

Minden hónap első csütörtökén rendezik meg az Ónodi Vásárt. Ez az a vásár a megyében, sőt az országban is, amelyet mindenki ismer, amelyre legalább egyszer mindenki elmegy.

1396. július 9-én Zsigmond király Ónodnak Vásártartási jogot adományozott, ezzel az egyik legrégebbi vásártartási joggal rendelkező település az országban. Minden alkalommal rengeteg a látogató, az eladó, a vásárló, vagy csak az egyszerű érdeklődő, aki a hangulata miatt szeretné látni, megélni.
 
Szomorú fotó
 
A vásárnak éppen most lett volna a márciusi alkalma, amelyet már előre meghirdettek, hogy a kialakult járványhelyzet miatt elmarad. A szervezők a vásár hivatalos közösségi oldalán osztottak meg egy elég lehangoló képet az üres vásártérről, amelyhez a következőket írták:
 
„Ma reggeli fotó az ónodi vásártérről. (2020.04.02)
 
 
Vásári napon utoljára 75 évvel ezelőtt 1945-ben készülhetett volna hasonló kép, hisz még a legzordabb időben is volt néhány árus és vásárló! Szomorú ezt a fotót nézni azoknak, akiknek valamiért fontos ez a vásár, mert szeretik, vagy a megélhetésük része. Tudjuk, hogy ez is csak egy, a sok közül, amit ez a vírus most elvett tőlünk, és valószínűleg nem is a legfontosabb, de sokunknak sokat jelent! Hisszük azt is, hogy ebben a helyzetben így van ez jól, így tudunk csak vigyázni egymásra!
 
Nem tehetünk mást, mint reménykedünk, hogy hamarosan véget ér ez a rémálom, de addig is kérjük Önöket, vigyázzanak magukra, és szeretteikre! A jó Isten vigyázzon mindannyiunkra!”


Horváth Imre
boon.hu