Vásári forgataggal kezdődik a Miskolci Termelői Nap

2015.07.15 05:34

Július 19-én felgördül a függöny, és onnantól kezdve minden hónap harmadik vasárnapján helyi termelők portékái között válogathatunk az Erzsébet téren. A turisztikai jelentőséggel bíró eseményt a Miskolci Turisztikai Kft. szervezi.

A Miskolci Termelői Nap minden hónap első vasárnapján várja majd vendégeit az Erzsébet téren, ahol nemcsak a miskolciak tölthetik fel éléskamrájukat finomabbnál finomabb helyi készítésű termékekkel, de a városba látogató turisták is egyedi ajándékokat vásárolhatnak maguknak. A programsorozat egyben kiváló bemutatkozási lehetőséget kínál a környéken élő termelőknek és vállalkozásoknak is.

    – Egyre inkább bővül a turizmus Magyarországon, ami folyamatos versenyhelyzetet teremt, így nagy szükség van az innovatív ötletekre. Városunkban a programok és a látnivalók szimbiózisban vannak egymással, a most induló termelői piac is remekül illeszkedik ebbe a stratégiába, hiszen egy új programlehetőséget kínál a Miskolcra látogató turistáknak is – mondta Kiss János alpolgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a miskolci TDM szervezet tudatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, hogy a miskolci értékeket egyedi turisztikai termékekké formálja.

    – Több olyan kiegészítő programcsomagot szeretnénk összeállítani, ami Miskolcot egyedivé és vonzóvá teszi a turisták számára – mondta Nagy Júlia. – A rendszeresen megrendezett termelői piac remek lehetőséget kínál, hogy a turisták nemcsak ajándéktárgyakat, de miskolci ízeket is hazavihessenek magukkal.

Ugyanakkor fontos, hogy a miskolciak is megismerjék a környékbeli manufakturák termékeit, és a helyi ízeket.

    – Ez nemcsak egy vasárnapi program, hanem egy közösségépítő rendezvény is, ahol a helyiek megismerhetik a miskolci termékeket és ízeket – tette hozzá.

minap.hu