Vasárnap a ködfoltok nagy része fokozatosan megszűnik

2021.11.14 05:55

A Kárpát-medencét nyugat felől megközelíti egy magassági hideg légörvény, főleg a nyugati területeken átmenetileg megvastagodhat a felhőtakaró és szórványosan csapadékra is számítani kell.

 
A ködfoltok nagy része fokozatosan megszűnik. Délelőtt a Dunántúlon, illetve az északi, északkeleti megyékben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt inkább fátyolfelhőkre számíthatunk.
 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
 
 
Korareggel jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, inkább csak délkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Több helyen párás, ködös lesz a levegő. A Dunántúlon szórványosan várható eső, zápor, másutt csak szitálás valószínű helyenként (északkeleten elvétve ónos szitálás sem kizárt).
 
 
 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Északkeleten lesz a hidegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 14 fok között valószínű.

Tekintsünk előre, a jövőhét első napjaira!

Hétfőn pára, köd, valamint alacsony szintű rétegfelhőzet teszi szürkévé a reggelt. Napközben azonban többfelé kisüt a nap, tartósabban felhős tájak nyugaton lehetnek. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban -3, +3, délután 7-13 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Kedden keleten lehet kiterjedtebb a reggeli köd, de délután itt várható a legtöbb napsütés. A Dunántúlon és a középső tájakon azonban erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet, a nyugati határ közelében borongósabb tájak is lehetnek. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél a Dunántúlon és délen megélénkülhet. Délután 7-13 fokot mérhetünk.
 
Szerda reggelre sokfelé képződik illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, ami néhol napközben is megmaradhat. Délutánra délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és a délután második felétől egyre többfelé alakulhat ki eső. A csúcshőmérséklet 6-12 fok között valószínű. Csütörtökre esős, borongós idő körvonalazódik.
 
forrás: met.hu / idokep.hu