Vasárnap lezárták a régi vasúti felüljáró Kisfaludy utcai ágát is

2021.05.17 06:42

Folyamatosan történik valami a miskolci Y-híd építésénél: miután szombaton átadták a forgalomnak a Csokonai utcai elkerülőszakaszt, egy napra rá, vasárnap lezárták a régi vasúti híd még meglévő, Kisfaludy utcai ágát.

Az autóbusz- és személygépkocsi-forgalom innentől csak ezen a szakaszon haladhat átmenetileg a Tiszai pályaudvar és a József Attila utca irányába.
 
A munkák miatt vasárnap új útvonalon közlekedik a 3-as és 3A-s autóbusz. A járművek a Tiszai pályaudvaron mindkét irányban a pályaudvar főépülete előtt állnak meg, ezzel is biztosítva a villamosra és más autóbuszokra történő átszállási lehetőséget, valamint a Vasúti sorompó megállóhely mindkét irányban megszűnik.
 
Megváltozott a forgalmi rend a Kisfaludy utcai vasúti híd lezárása miatt
 
Fotó: Juhász Ákos
 
Az útvonalváltozás miatt a jelenleg érvényben lévő menetrendhez képest nem változik az MVK járatainak száma, csak az indulási időpontokban lesz néhány perces változás: a 3-as autóbusz a Búza térről többnyire változatlan időpontokban indul, Szirma végállomásról pedig maximum 2 perccel később indul vissza; a 3A-s autóbusz a Búza térről 2 perccel korábban indul, viszont a Berzsenyi Dániel utcáról változatlanok maradnak az indulási időpontjai. A Volánbusz Zrt. korábban Martinkertvárost és Szirmát érintő járatai a következő időszakban Hejőcsaba érintésével közlekednek.
 
 
Az új forgalmi rend miatt a Csokonai utca mindkét oldalán megállni tilos táblákat helyeztek ki, viszont a parkolási problémák megoldása érdekében a Kisfaludy utca – Stromfeld utca között lakók az MVSC Sporttelep erre kialakított területét vehetik igénybe. Ezen túl engedélyezett a parkolás a Kisfaludy utca Alkotmány utca felé eső szakasz jobb oldalán, valamint az Alkotmány utca elején levő közterületen.
 
 
Új utakon
 
A gyalogosforgalom az MVSC pálya hátsó bejáratának megnyitásával a MÁV területén keresztül haladva, a vasúti pálya alatt átvezető aluljárón keresztül jut ki a Pfaff Ferenc utcára. Ugyanitt halad a kerékpárosforgalom is annyi korlátozással, hogy az aluljáróban a kerékpár csak gyalogosan tolható.
 
A TS Hungária Kft. teherforgalma a Csokonai utca keleti irányából biztosított. A TS Hungária Kft. kapuja és a Kisfaludy utca között „tehergépjárművel behajtani tilos” táblát helyeznek ki. Az utcába – az ott lakó ingatlantulajdonosokhoz – rakodási vagy építkezési céllal érkező tehergépjárművek számára az önkormányzat biztosítani fogja a behajtási engedélyt.
 
minap.hu