Vasárnap vágányzár lesz Miskolcon és visszahelyezik a 69-es busz megállóját

2015.09.27 08:11

Vasárnap nagyon kell majd figyelni a villamosvonalon, mert változások lesznek. De délutánra már remélhetőleg helyre áll a rend.

Vágányzár:

Vasárnap reggel 6-tól délután 2-ig a Diósgyőri Gimnázium – Felső-Majláth szakaszon villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek. Ugyancsak vasárnap a 2-es villamos csak a Tiszai pályaudvar – Újgyőri főtér szakaszon közlekedik egészen a Tiszai pályaudvarról 13:37-kor induló járatig, amely már Vasgyár végállomásig megy. A teljes villamospályán végállomástól végállomásig közlekedő utolsó 1-es szerelvény a Tiszai pályaudvarról 5:15-kor, Felső-Majláthról 6:00-kor indul. Az első 1-es villamos, amely ismét végig közlekedik, a Tiszai pályaudvarról 13:30-kor, Felső-Majláthról 13:57-kor indul.

Ezen a napon villamosok helyett a Vasgyár felé az Újgyőri főtérről induló 9, 19, 21, 29, 67 és 68 jelzésű autóbuszok vehetők igénybe a villamoson érvényesített menetjegy másik végének érvényesítésével, illetve elfogadják az érvényes villamosbérletet is.

A villamospótló megállói:
A DVTK Stadion - Felső-Majláth között a villamosmegállóval párhuzamosan kialakított megállóban áll meg. Kivétel ez alól:

- Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth megállóhely, ahol az 1-es autóbusz megállóhelyét veszi igénybe,
- és a Bölcs utcai villamosmegálló, amely helyett szintén az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyét használja a villamospótló.

Megálló-visszahelyezés a 69-es autóbusz vonalán:
A 69-es autóbusz Erdő utcai megállóhelyét várhatóan vasárnap helyezik vissza a 40 méterrel előrébb lévő Móra Ferenc utca irányából. A megálló ideiglenes áthelyezésére felújítási munkálatok miatt volt szükség.

MVK.Zrt.