Vascsővel és karddal felfegyverkezve támadta meg lánya barátját egy apa Hernádkakon

2019.09.18 19:23

Elítélték azt az 51 éves apát, aki 2016 novemberében vascsővel és karddal támadt lánya barátjára.

Képtalálat a következőre: „ököl verekedés garázda https”
 
Az apa kezdettől ellenezte lánya szerelmi viszonyát, és meg akarta akadályozni, hogy a férfi külföldre vigye. Az apa, egyik rokonával karddal és vascsővel támadt rá a hernádkaki benzinkúton a férfira, aki lányával, egy férfival és annak párjával ültek egy kocsiban.
 
A támadók hangosan szitkozódva mentek az autóhoz, majd a lány apja a karddal ráütött az autó bal első ajtajának ablakára, mely az ütéstől betört. Az apa rokona a szélvédőt kezdte el ütni a nála levő vascsővel. Az autóban ülő férfiak először elszaladtak ijedtükben, de látva, hogy a támadók tovább ütötték az autó szélvédőjét és motorháztetejét, visszaszaladtak kimenteni a barátnőiket.
 
A vő-jelölt ablakmosó folyadékkal teli vödörből kezdett a támadók irányába locsolni, erre azonban az apa egy kés elővételével válaszolt, így a férfinak menekülőre kellett fogni. Az apa és társa nem sokára utolérték és ütni kezdték. Azt a férfit, aki segítségére sietett, a vascsővel leütötték. Ezt követően a támadók elhagyták a helyszínt.
 
Az egyik fiatalember arcán kozmetikai eltérést eredményező maradandó sérülést, a másik 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 
A támadók már az előkészületi ülésen beismerték bűnösségüket, sőt a tárgyaláshoz való jogukról is lemondtak. A Miskolci Törvényszék testi sértés és rongálás bűntette miatt ítélte el őket. Az apát 1 év 6 hó börtönbüntetésre ítélték, a szabadságvesztés végrehajtását azonban 2 év próbaidőre felfüggesztették. A fiatalabb elkövető 2 év börtönt kapott, 5 év próbaidőre függesztve.
 
Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 napon belül nyilatkozik a fellebbezés tárgyában. - írta meg a 24.hu.
 
24.hu