Vastaps fogadta Claudia Cardinalét Miskolcon

2015.09.11 18:44

Az európai mozi egyik legendája, Claudia Cardinale vehetett át életműdíjat a CineFesten.

Claudia Cardinale életműdíját Kriza Ákos, Miskolc polgármestere adta át. A filmcsillag úgy fogalmazott: nagyon szereti Magyarországot, és nagy megtiszteltetés számára a díj. Cardinalét vastapssal fogadta a filmfesztivál közönsége.

fotó: Végh László

Az olasz színésznő olyan remekművekben szerepelt, mint a Rocco és fivérei Luchino Viscontitól, a 8 és fél Federico Fellinitől, a Fitzcarraldo Werner Herzogtól vagy a Volt egyszer egy vadnyugat, Sergio Leone 1968-as westernklasszikusa, amelyet Claudia Cardinale tiszteletére, digitálisan felújítva be is mutattak a CineFest nyitófilmjeként.

A versenyprogramban kapott helyet a Berlinalén díjazott, egyetlen snittben rögzített német Victoria, a Cannes-ban Colin Farell főszereplésével nagy sikert aratott abszurd humorú A homár, Sean Baker amerikai függetlenfilmes okostelefonokkal forgatott karácsonyi meséje, a Tangerine vagy Alfonso Gomez-Rejon Sundance-fődíjas Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni című drámája. Nemes Jeles László Saul fia című cannes-i sikerfilmjét a Kitekintő szekcióban láthatja a közönség.

mno.hu