Vége a melegnek? Hidegfront jön

2015.03.10 21:56

Szerdán egy hidegfront miatt már több felhő lesz felettünk, elsősorban a Dunántúlon, később északon és a Duna-Tisza közén eső, zápor is kialakulhat.

A Dunántúlon, majd északkeleten is feltámad az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -3, +2, napközben 10-15 fokra számíthatunk - írja az idokep.hu előrejelzésében.

Csütörtökön szeles időre készülhetünk, az ég erősen felhős, borult lesz felettünk és kisebb eső, zápor több helyen kialakulhat, a magasabban fekvő területeken hózápor is lehet. Hajnalban fagypontig szintén a magasabb pontokon csökken a hőmérséklet, másutt afelett alakulnak a minimumok. Délután 6-10 fokra van kilátás.

Pénteken és szombaton is sok felhő lesz felettünk, elszórtan kisebb eső, zápor, a magasabban fekvő területeken havas eső, hó is kialakulhat. Hajnalonként -1, +4, délután 6-11 fok várható.

Eső, esetleg zápor már csak szórványosan valószínű vasárnap, a felhőzet többfelé felszakadozhat. A délkeleti, keleti szél felerősödik. Hajnalban -1, +2 fok várható, délután a keleti tájakon ismét 13, 14 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

idokep.hu