Vége a szezonnak, de a hétvégéig még strandolhatunk

2015.09.03 17:46

Csaknem 120 ezren keresték fel a Selyemréti strandot májustól augusztus végéig. A szezonnak ugyan már vége, de a hétvégéig még fürödhetünk a miskolci strandokon, igaz már nem minden medencében.

A Selyemréti strandon a gyermek, a tan és a csúszdamedence vizét már leeresztették, de az ülőfürdő a dögöny és az úszómedence változatlanul üzemel. A tapolcai strandfürdő a hétvégéig fogadja az úszókat és a fürdőzőket, de a wellness, fitnesz, és szauna szolgáltatások egész évben várja a látogatókat.

A meteorológusok már rosszabb időt ígértek, így délelőtt csak 230-an vásároltak jegyet. Ma az ülőmedence volt a legnépszerűbb.

"Tegnap is kint voltunk és nagyon jól éreztük magunkat, mert kellemes a víz, jó ez a sok élményelem ami itt van a fürdőben, meg vége van már a nagy rohamnak ugye hogy nyáron nagyon sokan vannak, és hogy az utolsó szép napok egyike ez, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy ma is kijövünk. " - mondja Gonda Antalné.

A strandszezon már befejeződött. Augusztus végén szinte mindenhol bezárnak a fürdők. A selyemréti strand azonban a szeptemberi nyárban is nyitva tart, igaz kevesebb medencével.

"Ez azt jelenti, hogy a gyerekmedence, a tanmedence és a csúszdamedencének a vizeit már leengedtük. Ami továbbra is működik az az ülőmedence, a szokásos nagyon kedvelt dögöny és az 50 méteres úszómedence. Ezeket a medencéket tovább üzemeltetjük szeptember 30-ig és utána majd meglátjuk az időjárás függvényében, hogy hogyan tovább." - mondta Bodnár László, a Miskolci Turisztikai Kft., főmérnöke.

A főmérnök hozzátette: az 50 méteres úszómedencén a sátrat október közepén állítják majd fel.

A tapolcai strandon még mindkét medencében van víz és vannak, akik kihasználják a jó időt.

"Még ugye néhány nap van ebből a meleg nyárból ami már átcsapott az őszbe így 3 napos ilyen wellnesz napokra eljöttünk a barátnőimmel." - mondja Nagy Arabella.

A hétvégén még teltház volt, ezért döntöttek úgy, hogy ezen a héten még nyitva tartanak.

"Vasárnap estig lesz nyitva a miskolctapolcai strand. Tegnap, tegnapelőtt még nagyon sok vendég fordult meg nálunk. a mai napon már a meteorológiai előrejelzéseknek köszönhetően már nincsen olyan sok vendégünk. De reméljük, hogy még a héten jönnek az úszók is, akik nagyon szeretnek hozzánk járni." - mondta Márkus Katalin, a Miskolctapolcai Strandfürdő, fürdővezetője.

A szabadtéri strand ugyan vasárnap bezár, de a wellness, fitnesz, és a szauna, egész évben várják a látogatókat.

minap.hu