„Vereséget fognak szenvedni” – a parlamentben keményen kiosztotta a kormányt Gyurcsány Ferenc (+videó)

2021.05.17 13:46

A DK elnöke, mint mondta, a jövő Magyarországáért emelt szót, azokért kell szólni szerinte, akiktől elveszik a jövőt.

Fotó: mti.hu
 
A politikusok a következő választásra gondolnak, az államférfiak meg a következő nemzedékre – idézett egy XIX. századi szöveget Gyurcsány Ferenc a parlamentben. A Demokratikus Koalíció elnöke arról beszélt, ha ránéz a kormánypárti politikusokra, akkor államférfit nem lát, egyet sem. Ezzel nem sérteni szeretné a kormánypárti politikusokat – folytatta.
 
A DK elnöke felszólalásában azokról beszélt, akik nem tudnak szót emelni magukért, a jövő Magyarországáért emelt szót. „Vajon igazam van-e, amikor azokért szólok, akiknek a következő években, évtizedekben ki kell fizetni a mi korosztályunk és a következő években születettek nyugdíjat teljes egészében, mert önök több mint 3 ezer milliárd forint magánmegtakarítására tették rá a kezüket, költötték el, és hagyták ennek kifizetését a következő generációra” – fogalmazott. Hozzátette: azokért kell szólni, akiktől elveszik a jövőt, azokért, akiknek nem lesz lehetőségük, hogy a saját egyetemüket képviselve beleszóljanak az egyetem életébe, mert megszűnik az egyetemi önállóság.
 
Azokért szólnék, akiket önök arra fognak kötelezni, hogy fizessék ki azokat az irgalmatlan kölcsönöket, amiket önök felvesznek a Belgrád-Budapest vasútvonal építésére, amiket felvettek a kínai egyetem felépítésére. Ők építik és mi fizetjük, a következő generáció fizeti” 
 
– mondta.
 
„Amikor önök azt hiszik, hogy a következő kormány mozgását szűkítik mindennel, amit csinálnak, tévednek. A következő korosztályok lehetőségét szűkítik, hogy úgy rendezzék be a világot, ahogy ők akarják. Önök ellopják a jövőjüket, bezárják abba a múltba, ami ezek pillanatokban teremtődik meg” – jelentette ki felszólalásában.
 
Maguk tolvajok. A jövő, a lehetőség, egy új világ tolvajai. Vereséget fognak szenvedni, morálisan, politikailag, és meg fogják érdemelni” 
 
– zárta beszédét.

 

 
forrás: atv.hu / facebook.com