Vesszőszentelés Görömbölyön

2017.01.21 15:43

A szombati déli harangszó után immár hatodik alkalommal tartottak ökumenikus Vincze napi vesszőszentelést a Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő fesztiválon.

img_0082.jpg

fotó: Beregi László

A Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesület immár hetedig alkalommal rendezi meg a Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő fesztivált a Görömbölyi Művelődési Ház előtti téren, ahol az idei bő termés reményében a történelmi egyházak képviselői is megáldották a szőlővesszőket.

img_0035.jpg

Az eseményen jelen volt Pfliegler Péter alpolgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is, aki külön gratulált a hagyományőrző egyesületnek, hogy minden évben a Magyar Kultúra Napjához közel megszervezik ezt a három napos fesztivált és igazi közösséget teremtenek Görömbölyön.

img_0087.jpg

A vidám zenés programok mellett finom forralt borokkal, és frissen sült tepertőkkel várják a vendégeket a három napos fesztiválon. Vasárnap, január 22-én Vince napján a néphagyomány szerint, amúgy is sok bort kell inni, hogy bőséges legyen termés. Erre kínál lehetőséget holnap a görömbölyi pincesor.

minp.hu