Vigyázat! Új trükkel próbálkoznak a termékbemutatós csalók

2015.08.14 08:40

Indulnak a házi termékbemutatók! Több olvasó jelezte, hogy a furfangos termékbemutatós csalók újabb trükkel próbálkoznak. Eddig kétféle metódus jutott el hozzánk. Az elsőt Kovács Gézáné Marika néni mesélte el, ő szerencsére most nem dőlt be.

A településen 10-15 idős emberhez mentek el ezek a bemutatósok. Az első helyen még kicsit bátortalanul próbálkoztak, aztán jöttek a szomszédasszonyomhoz meg hozzám. Én azért engedtem be őket, mert a barátnőmre hivatkoztak, akinél előttem jártak – kezdett mesélni az idős asszony a meghökkentő pofátlanságról.

– Amikor kinyitottam nekik a kaput, egyből bejöttek a házba vagy hat óriási dobozzal. Az egyik elővett egy porszívót, s már el is kezdett takarítani. Aztán letette, azt mondta, azt ott hagyja, mert már az úgyis az enyém. A másik a konyhába ment, ott babrált a vízcsappal, engedett egy pohár vizet, beledobott valamit, aztán azt mondta, nagyon nagy baj van, mérgezett a vizem. De szerencsém van, mert a víztisztító, ami náluk van, most akciós, s kapok mellé porszívót is – folytatta az asszony a történetet, ami még közel sem ért véget.

A két csaló ugyanis egy ránézésre is műszálas takarót kapott elő, és addig agitálták az idős nőt, amíg le nem feküdt az ágyára, s be nem takarhatták a pléddel, amiről kiderült, hogy az ügynökök szerint megszűri a káros sugárzásokat.

A nagyjából egyórás cirkusz végére szinte a vidéki kis ház minden szegletében volt egy csodatermék. Marika néni azonban megelégelte a dolgot, kitessékelte őket a házból.

A másik házi termékbemutatós trükk a telefonos megkeresés. A vonal végén egy hölgy örömmel értesíti a leendő áldozatokat, hogy a korábbi vásárlások miatt jogosultak egyre-másra, amit el is vinnének nekik, nehogy másé legyen. Hiába mondja bárki is, hogy ő nem vásárolt semmit semmilyen bemutatón, azok addig erősködnek, amíg el nem vihetik az ajándékaikat, amikről a helyszínen kiderül, hogy csak akkor ajándékok, ha az ember vásárol melléjük ezt-azt vagy háromszázezerért.

A házhoz vonulók híre eljutott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is.

– Amióta be kell jelenteni a helyi jegyzőnél a termékbemutatókat, hatóságunkhoz több ilyen bejelentés is érkezett, eljárások is indultak – nyilatkozta Kiss Anita szóvivő.

blikk.hu