Vigyázat! Újabb módszerrel lopják meg az időseket

2016.05.20 09:41

A csalók fantáziája végtelen, az unokázós trükk helyett most újabb csalással zsákmányolják ki az időseket. Az új sláger nem más, mint a kocsikázás: a csalók útbaigazítást kérnek a kórház fele, amikor pedig beül a segítőkész öreg nénike vagy bácsika, máris megkezdik a kizsákmányolást.

Országszerte aktívak a régi telefonkönyvek, nem véletlenül. A csalóknak ugyanis remekül jön a régi vezetékes szám, amelyen az unokákra hivatkozva kérnek pénzt vagy értéket. Az újabb csalási sláger szintén veszélyes, az idősek segítségét kérve használják ki az öregek védtelenségét.

– Főleg a fővárosban és Pest megyében tapasztalták az új módszer felbukkanását. A tettesek idős embereket szólítanak meg az utcán, kórház után érdeklődnek, majd ráveszik őket arra, hogy üljenek be a kocsiba, és mutassák az utat oda. Közben eljátsszák, hogy telefonon megtudják, a rokonuknak le kell vágni a lábát, hacsak nem fizetnek egy nagyobb összeget a kórháznak – magyarázta Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: ilyen módon már 23 esetben csaltak ki pénzt, százezer és másfél millió forint közötti értékben.

blikk.hu