Vigyázzon! Megterhelő lehet a nyári meleg

2016.06.01 05:55

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett már több helyen előfordulhat zápor, zivatar, főként a nap második felében. A többfelé élénk déli, délnyugati szél zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Hajnalban 10-15, délután 23-28 fokot mérhetünk. Frontmentes, de megterhelő idő.

Csütörtökre virradóra az Alföldön sokfelé várható jelentősebb csapadék és napközben is többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar, emellett azonban legalább rövid időszakokra hazánk nagy részén kisüt a nap. Helyenként még élénk, zivatar idején erős lehet a délnyugati szél. Hajnalban 11-16, délután 20-25 fok várható.

Pénteken is megmarad időjárásunk záporos-zivataros jellege, ennek ellenére kora nyárias idő várható, 21-26 fok közötti maximumokkal.

Hétvégén is gyakran törnek majd magasra a gomolyfelhők, és továbbra is többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra. Hevesebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kíséretében. Az éjszakák enyhék lesznek, napközben 22-27 fok várható.

idokep.hu