Viharos szél, fagyos reggelek, 20 fok - ez vár ránk a következő napokban

2021.04.08 05:55

Csütörtökön is sokfelé fagyos a reggel, -1 és +1 fok között van a hőmérséklet. Napközben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, ismét több tájegységünkön előfordulhat elszórtan egy-egy zápor, hózápor. Főként keleten, északkeleten zivatar is kialakulhat. Erős, helyenként viharos északnyugati szél, és mindössze 5-11 fok valószínű - olvasható az Időkép előrejelzésében.

 
Péntektől felmelegedés veszi kezdetét. Mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik. Csapadék nem várható. Délire, délnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, közel viharos lökések kísérnek majd. Kora reggel -7, 0, délután 9-17 fokot mérhetünk.
 
Szombaton is száraz, fátyolfelhős időre van kilátás. Ugyan még fagyos lesz a reggel, de egyre magasabb maximum értékekre számíthatunk. Délután már 15-20 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Vasárnapra megszűnnek a hajnali fagyok, délután pedig ismét többfelé megközelítjük a 20 fokot. Változóan felhős-napos idő várható, számottevő csapadék nélkül. Hétfőn is még meleg lesz, jelentős csapadék nem várható, kedden azonban megérkezik a következő hidegfront.
 
idokep.hu