Világkedvencek díja

2019.09.04 18:40

Idén Vanessa Red­grave és Franco Nero a CineFest Európai Mozi nagykövetei.

Fotó: CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

 

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál az Európai Mozi Nagykövete díjat 2016-ban alapította, első díjazottja Juliette Binoche volt.
 
Fontos filmjeiket vetítik
 
A fesztivál idén milliók bálványait, az Oscar-díjas Vanessa Redgrave-et és Franco Nerót tünteti ki. Az angol–olasz színészházaspár személyesen veszi át a díjakat a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, szeptember 19-én. Az eseményt filmvetítések kísérik: a Django (r.: Sergio Corbuci, 1966) és a Julia (r.: Fred Zinnemann, 1977) című alkotást is láthatják a nézők, amely az Oscar-díjat hozta meg Vanessa Redgrave számára.
 
Vanessa Redgrave az Oscar mellett Golden Globe-, Emmy- és Tony-díjas színésznő, aki elnyerte a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb női alakítás díját, valamint a ­Screen Actors Guild és a Brit Filmakadémia kitüntetettje is.
 
Franco Nero, az acélos tekintetű olasz színész számára a szakmai áttörést az 1966-os Django hozta meg. Több szállal is kötődik Magyarországhoz, itt forgatta a Honfoglalás és a Sacra Corona című Koltay Gábor rendezte filmeket, majd 2008-ban Almási Tamás Márió, a varázsló című filmjének főszerepét alakította.
 
boon.hu