Világrekord! Négyes ikreket szült a 13 gyerekes, 65 éves nagyi

2015.05.25 10:09

Az orvosi beavatkozást Ukrajnában végezték el: a nyugdíj előtt álló tanárnő sperma- és petedonor-kezelés révén esett teherbe. A 65 éves asszony legidősebb gyereke 44 éves.

Négyes ikreket szült egy 13 gyerekes, 65 éves német nagymama egy berlini kórházban. A három fiú és egy lány – Dries, Bence és Fjonn, valamint Neeta – a terhesség 26. hetében született meg császármetszéssel. Súlyuk 655 gramm és 960 gramm között van. A kicsiknek jó esélyük van az életben maradásra, de nem kizárt, hogy komplikációk lépnek fel egészségi állapotukban. Az anyuka a körülményekhez képest jól van.

Ukrán orvosok beavatkozása
A 13 gyerekes, hétszeres nagymama, a nyugdíjba menetel előtt álló Annegret Raunigk, angol–orosz szakos tanárnő Ukrajnába utazott, hogy adományozott, megtermékenyített petesejteket ültessenek a méhébe. Németországban ugyanis ezt nem teszik lehetővé a törvények. A teherbe esés csak többszöri kísérlet után sikerült. Vállalkozását több orvos bírálta, megkérdőjelezvén, hogy fizikailag képes lesz-e megszülni a magzatokat.

A berlini asszony legidősebb gyermeke 44 éves, az eddigi legfiatalabb pedig 9 éves volt. Elmondása szerint azért vállalkozott gyermekszülésre, mert kilencéves kislánya egy kistestvérért könyörgött.

nlcafe.hu