Villám csapott a csepeli strandfürdő medencéjébe, két sérült lehet (frissítve)

2019.07.28 14:44

Villámok csaptak le vasárnap délután a csepeli strandfürdő területére, a katasztrófavédelem információi szerint az első villám egy fába, a második pedig az egyik medencébe csapott bele.

A mentők mellett a helyszínre a főváros hivatásos tűzoltóit is riasztották, akik megkezdték a villámcsapásban megsérült fa átvizsgálását.
 

Országszerte 60 helyszínre vonultak ki a tűzoltók, Budapesten is pincéket öntött el a hirtelen jött eső.

Fákat döntött ki, vezetékeket rongált meg és pincéket öntött el a vasárnap délután érkezett vihar Budapest több pontján - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

A főváros hivatásos tűzoltóit rövid időn belül a VIII., a IX., a XIV., a XVII., a XVIII., a XIX. és a XX. kerületbe riasztották műszaki mentéshez.

Frissítés:

 
A villámcsapás következtében egy, a fa közelében tartózkodó 15 éves fiú és egy középkorú férfi eszméletét vesztette. A fiú légzése és vérkeringése leállt, újra kellett éleszteni. Stabil állapotban vitték kórházba - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek.
 
A férfi feltételezhetően belső sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátása után - stabil állapotban - egy másik mentőautó vitte kórházba.
 
A fát a tűzoltók körbekordonozták.
mti.hu / hvg.hu